In Slijk-Ewijk is er een nieuw haltetaxiRRReis haltepunt onthuld!

Op zaterdag 29 oktober werd het haltetaxiRRReis-haltebord in Slijk-Ewijk officieel onthuld. Dit haltebord staat in de omgeving van Dorpshuis Beatrix aan de Dorpsstraat in Slijk-Ewijk. Door deze halte is Slijk-Ewijk nu aangesloten op alle OV verbindingen. Wethouder Wijnte Hol van de Gemeente Overbetuwe en Dhr. Pietersen van Qarin-haltetaxiRRReis onthulden het bord in bijzijn van omwonenden.

HaltetaxiRRReis: flexibel openbaar vervoer

HaltetaxiRRReis is een nieuw flexibel OV-aanbod van de provincie Gelderland in de vorm van een deeltaxi. De haltetaxi brengt je tegen slechts 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Slijk-Ewijk tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op OV-verbindingen. Met haltetaxiRRReis kun je op- en uitstappen bij alle bestaande bushaltes in de provincie. Inmiddels zijn er ook 72 extra haltetaxi-halteboden bijgekomen. De haltetaxi rijdt van 6:00 uur in de ochtend tot 1:00 uur ’s avonds, waarmee er altijd een aansluiting is op de eerste of laatste trein.

Jan van der Meer (Gedeputeerde Provincie Gelderland): “Niet overal is een vaste dienstregeling nodig of haalbaar. Het mooie van dit flexibele systeem is dat we kleine kernen zoals Slijk-Ewijk nu wel kunnen aansluiten op het openbaar vervoer. Dit sluit goed aan op de vraag vanuit gemeenten, zoals Overbetuwe.”

Reserveren vooraf nodig

De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren te worden besteld: dit kan via website www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via 085 – 0046699.

Wethouder Wijnte Hol van Overbetuwe is lovend over het initiatief van de provincie:

“Ik ben heel blij dat de provincie dit mogelijk maakt. Openbaar vervoer is een wezenlijke voorwaarde voor de leefbaarheid van een dorp. Bij gebrek aan een bus of trein waren inwoners van Slijk-Ewijk jarenlang aangewezen op de auto of fiets. Dat betekent dat lang niet iedereen kon reizen. Dat is niet alleen onhandig, maar kan ook slecht uitpakken voor je sociale contacten. Voor die mensen is de haltetaxi in Slijk-Ewijk een enorme uitkomst. Ik hoop echt dat veel inwoners er met plezier gebruik van gaan maken.”

Verwante Artikelen

Reacties