Qarin gaat haltetaxiRRReis uitvoeren!

De deeltaxidienst Gelderland is gegund aan Qarin. De voorbereidingen voor de introductie van haltetaxiRRReis kunnen nu starten. Deze vorm van flexibel vervoer is vanaf 3 april 2022 beschikbaar voor alle reizigers.

Jan van der Meer gedeputeerde openbaar vervoer: De gunning voor de haltetaxi is een mooie mijlpaal. In deze tijd waarin de vervoerders en hun medewerkers én de overheid alles op alles moeten zetten om het openbaar vervoer door te laten rijden, investeren we juist in de toekomst. De deeltaxidienst verbindt mensen in Gelderland met het openbaar vervoer. We krijgen hiermee een belangrijke flexibele schakel voor reizen met het vervoerssysteem. We investeren daarmee in een gezond en sterk openbaar vervoer waarmee ook de bereikbaarheid van het landelijk gebied goed blijft. Ik wens Qarin en alle medewerkers veel succes.”

Gunning

De gunning van de Europese aanbesteding is gedaan op basis van de uitwerking van het vervoersconcept haltetaxi. Daarnaast kon er gescoord worden op allerlei aspecten, waarbij de behoeften van de reizigers centraal stonden. Zo staat het gemak waarmee de reiziger de reis kan plannen en betalen voorop. De korte wachttijd was ook een belangrijk criterium in de aanbesteding. De provincie vertrouwt erop in Qarin een goede en professionele partner te hebben gevonden die bereidheid, energie en visie heeft om het concept haltetaxi verder te ontwikkelen naar een flexibel en samenhangend openbaar vervoersysteem. Het contract heeft een waarde van 2 miljoen euro per jaar.

Paul Pietersen Qarin: “De visie van Qarin is om te komen tot een geïntegreerd systeem waarbij alle mobiliteitsaanbieders samen werken, om zo de hele keten van de reis van de klant te versterken. Deze opdracht sluit hier naadloos op aan. Qarin is trots HaltetaxiRRReis samen met de provincie te mogen ontwikkelen. Het is een innovatief concept dat een mooie aanvulling is op het OV in de provincie.”

Bedoeld als voor-en natransport van het openbaar vervoer 

Voor-en natransport gebeurt vaak lopend of fietsend. De deeltaxi is een goede alternatieve vorm van vervoer. Soms delen reizigers de taxi, waarbij de bus- en aanvullende haltes de verbinding vormen tussen de deeltaxi en het openbaar vervoer. De haltetaxi is een deeltaxi die gaat rijden van halte naar halte in gebieden waar geen ‘reguliere’ bus (met vaste dienstregeling) of een trein rijdt. Daarnaast rijdt de haltetaxi van bushalte naar bushalte/taxihalte of het naar treinstation binnen een straal van 15 km op het moment dat de buurtbus of de ‘reguliere bus’ niet meer rijdt.

De haltetaxi kan gebruikt worden door mensen die in een rolstoel zitten of een andere beperking hebben maar wel zelfstandig willen en kunnen reizen met het reguliere openbaar vervoer

Verwante Artikelen

Haltetaxi’s vergroten mobiliteit in landelijke gebieden

Gister was de laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Uiteraard hebben wij deze op de voet gevolgd en wij waren zeer tevreden met de aandacht voor de thema’s regionaal vervoer en openbaar vervoer op het platteland. Daarom hebben wij een persbericht verstuurd waarin we toelichten hoe haltetaxi’s de mobiliteit in landelijke gebieden vergroten en wat onze visie is op de veranderende mobiliteit in Nederland.

Reacties