Kijk terug: De stand van zaken rondom MaaS!

Mobility as a Service (MaaS). Al jaren wordt er gesproken over, en geëxperimenteerd met deze vraaggestuurde vorm van mobiliteit. Maar hoe ver zijn we hier nu mee in Nederland? Deze vraag stond maandag centraal in een nieuwe thema-uitzending van TaxiPro TV.

Sonila Metushi van brancheverenging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) was te gast om te vertellen over het in 2019 opgerichte MaaS-Lab. Metushi deelde welke resultaten er tot nu toe zijn geboekt, waar nog uitdagingen liggen en wat de plannen zijn van het MaaS-Lab voor de nabije toekomst.

Goan! en de Noaberhopper

Ook waren Paul Pietersen van Qarin Tranzer en financieel directeur van Brookhuis Lothar Reuvers te gast om te vertellen over de Twentse MaaS-pilot Goan! en het nieuwe deeltaxiconcept Noaberhopper dat hier onderdeel van uitmaakt. De Goan!-app is op 30 september 2021 in heel Twente uitgerold. Hoe verloopt de pilot sindsdien en welke lessen zijn er al geleerd? Dit en meer kwam tijdens de uitzending aan bod.

De uitzending is hieronder terug te zien:

Verwante Artikelen

Haltetaxi’s vergroten mobiliteit in landelijke gebieden

Gister was de laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Uiteraard hebben wij deze op de voet gevolgd en wij waren zeer tevreden met de aandacht voor de thema’s regionaal vervoer en openbaar vervoer op het platteland. Daarom hebben wij een persbericht verstuurd waarin we toelichten hoe haltetaxi’s de mobiliteit in landelijke gebieden vergroten en wat onze visie is op de veranderende mobiliteit in Nederland.

Reacties