5.000e rit HaltetaxiRRReis: van Duiven naar Zevenaar

HaltetaxiRRReis, de deeltaxi in Gelderland die reiziger van halte tot halte brengt groeit fors. Mevrouw Rosa Schoen werd verrast met een bos bloemen als reiziger die de 5.000e rit maakte.

 Ik gebruik de haltetaxi regelmatig want nu kan ik eindelijk met openbaar vervoer op mijn werk komen.

Reisadvies in 9292 en rit boeken

Mevrouw Schoen is niet de enige reiziger die positief is over de haltetaxi. Het aantal ritten groeide sinds de start in april. De groei raakte in een versnelling sinds half juli. Vanaf dat moment konden er ook ritten worden geboekt via 9292. Die mogelijkheid weten reizigers nu goed te vinden én steeds meer reizigers boeken voor een volgende rit.

Jan van der Meer: gedeputeerde openbaar vervoer:

De haltetaxi is een mooie flexibele oplossing op plekken of tijden waar het echt niet loont om met een vaste buslijn te rijden. We houden de kosten voor de reiziger zo laag mogelijk. Ook voor mensen met een beperking die met het openbaar vervoer kunnen en willen reizen is dit een goede oplossing.

Gemeenten en bedrijventerreinen kunnen haltes aanvragen

De afgelopen tijd zijn er in de provincie meer dan 82 haltes opgezet in gebieden waar eerst geen aansluiting op openbaar vervoer aanwezig was. Zoals het dorp Vragender in de Achterhoek en Kapel-Avezaath in Buren. In Meteren (West-Betuwe) is een nieuwe woonwijk Kalenberg gebouwd. Daar staat nu ook een halte zodat deze inwoners gebruik kunnen maken van de haltetaxi. Ook voor bedrijventerreinen blijkt de haltetaxi een goede oplossing.

Gemeenten en bedrijventerreinen kunnen ook zelf een halte aanvragen via de website. https://haltetaxi.rrreis.nl. Hier is ook alle overige informatie te vinden.

OV Innovatieprijs

Paul Pietersen, directeur van Qarin: het bedrijf dat de haltetaxi verzorgt: “Voor veel mensen is reizen dankzij HaltetaxiRRReis een stuk makkelijker geworden. Vorige week is HaltetaxiRRReis dan ook genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Wij zijn zeer verheugd dat zoveel mensen ons nu al weten te vinden. Het komende jaar zal er nog veel promotie plaatsvinden, dus wij verwachten dat het aantal reizigers met de haltetaxi nog veel meer toe zal nemen.”

Ook ’s avonds laat

Naast dat de haltetaxi eigen haltes heeft, rijdt de deeltaxi ook ’s avonds laat tussen reguliere bushaltes als de dienstregeling van de bussen gestopt is. Zo kunnen reizigers ’s avonds toch gebruik maken van het openbaar vervoer en veilig thuis komen.

Verwante Artikelen

Haltetaxi’s vergroten mobiliteit in landelijke gebieden

Gister was de laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Uiteraard hebben wij deze op de voet gevolgd en wij waren zeer tevreden met de aandacht voor de thema’s regionaal vervoer en openbaar vervoer op het platteland. Daarom hebben wij een persbericht verstuurd waarin we toelichten hoe haltetaxi’s de mobiliteit in landelijke gebieden vergroten en wat onze visie is op de veranderende mobiliteit in Nederland.

Reacties